Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

AJANKOHTAISTA 

 -----------------------------------

Syysloman tanssi- ja akrobatiakurssi alakouluikäisille!

-------------------------------------

Junioreiden Latino Show -ryhmämme Chispa palkittiin 400e stipendillä FDO:n juhlallisessa gaalassa lauantaina 19.8. ONNEA!

--------------------------------------

Kilparyhmämme Chispa on kutsuttu esiintymään FDO:n (Finnish Dance Organization) juhlagaalaan Tanssi vieköön -tapahtumaan Helsingin messukeskukseen 19.8. Gaalassa esiintyvät vuoden 2017 parhaiten SM-kisoissa menestyneet ryhmät. Onnea meidän Suomenmestareille!

--------------------------------------

Kilparyhmämme Las Flores on kutsuttu Nuori Tanssi 2017 -tapahtumaan Tampereelle 29.-30.9. Arvostettu lastentanssipedagogi Marketta Viitala on valinnut vuoden 2017 parhaat lastentanssiesitykset (14 ryhmää) koko Suomesta. Tapahtuma on 2-päiväinen ja sisältää workshoppeja, esityksiä ym. Onnea ryhmälle!

---------------------------------------

Latino Show ikäkausimestaruus Porin Baletti- ja Flamenco-opistolle! Kilparyhmämme Chispa voitti toisen kerran peräkkäin junioreiden mestaruuden Oulussa pidetyissä Latino Show kisoissa 13.5. Lisäksi ryhmä sai koko kisan Mahtavin meininki -pokaalin. Onnea huippuryhmällemme!!

-------------------------------------

Kilparyhmämme Las Flores osallistui menestyksekkäästi Polkuja-koreografiakilpailuun Kuopiossa. He voittivat lasten sarjan pokaalin sekä koko kisan (92 esitystä) visuaalisimman esityksen kunniakirjan. ONNEA!!

---------------------------------------

Kilparyhmämme Las Flores on voittanut Turku Magic Move -kilpailussa kultamitalit omassa sarjassaan 9-12v Magic Show. ONNEA!!

--------------------------------------

FDO (Finnish Dance Organization) on myöntänyt 500 euron stipendin tanssikoulumme Chispa-kilparyhmälle. 
Ryhmä voitti tämän vuoden Suomen mestaruuden Latino shown juniorisarjassa, ja stipendin perusteluissa kiiteltiin ryhmän teknistä tasoa, vahvaa liikkumista ja aitoa tanssin iloa. Onnittelut!!!

-------------------------------------- 
Kisamenestystä Chispa-ryhmällemme: World Dance Olympiad, Pietari 6.sija ja Latino show cup, Hämeenlinna 2. sija

---------------------------------------

24.5.2016 Tunnustuksena tanssitoiminnastamme olemme saaneet kaksi vapaaoppilaspaikkaa Pyhäjärven tanssileirille arvostetun lastentanssipedagogin Marketta Viitalan kutsusta

--------------------------------------

 Opettajat

MARIA KAUSE
Porin Flamenco-opiston rehtori Maria KausePorin Flamenco-opiston rehtori Maria Kause

Olen Porin Baletti- ja Flamenco-opiston perustaja ja rehtori. Aloitin flamencon opiskelun 80-luvulla Helsingissä ja jatkoin opintoja Espanjassa useiden vuosien ajan. Olen ollut tanssijana ja koreografina lukuisissa produktioissa parikymmentä vuotta. Mieleenpainuvimpia esityksiäni ovat olleet espanjalaisten flamencotaiteilijoiden ryhmissä sekä upeissa näytelmäproduktioissa. 

Nykyään olen omistautunut erityisesti lastentanssin kehittämiseen ja opettamiseen.

Koreografina toteutan itseäni niin tanssikoulun esityksissä kuin lukuisissa kilpailuissakin. Parhaimmat saavutukseni koreografina ovat olleet kaksinkertainen SM-kulta sekä kaksinkertainen SM-hopea junioreiden Latino Show -kisoista, voitto Kajaani Dance Uudet koreografiat lasten sarjassa sekä Arktiset Askeleet -lastentanssikatselmuksen päävoitto.

Kaikkein antoisinta on kuitenkin päivittäinen työskentely tanssikoulun lasten ja nuorten parissa, heidän kehityksensä seuraaminen ja tanssin ilon löytyminen.

Toimin Flamenco-opiston pääkoreografina, pedagogisen linjan vetäjänä ja kilparyhmien opettajana.

 


 

 

ILONA MARTIKAINENIlona Martikainen, baletti, nykytanssiIlona Martikainen, baletti, nykytanssi

Olen tanssinut suoraan sanottuna "aina"! Baletti on ollut osa elämääni jo 3-vuotiaasta lähtien ja kulkee mukanani rakkaana ja yhtä ihanana. Baletin lisäksi nykytanssi, uusi tanssi sekä improvisaatio ovat pohja, jolle oma tanssini rakentuu. 17 vuoden klassisen baletin opiskelun sekä tanssilukion ja tanssilinjan jälkeen valmistuin tanssijaksi v. 2003.

Olen opettanut balettia lapsille ja aikuisille vuodesta 2001, samoin nykytanssia, luovaa tanssia ja improvisaatiota. Olen tehnyt nykytanssiteoksia, kokoillan balettiteoksia, improvisaatioteoksia ja paljon muuta. Työskentelen poikkitaiteellisesti live-muusikoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa ja pidän seminaareja myös kristillisen tanssin kentällä. 

Tanssinopettajana olen innostava, lämminhenkinen ja kannustava mutta myös vaativa. Tervetuloa mukanani tanssin upeaan maailmaan!

Balettisatubaletti, nykytanssi


 

 

MARJA RAUTAKORPI
Marja Rautakorpi flamenco, tanssileikki, danceMarja Rautakorpi flamenco, tanssileikki, dance

Olen monipuolinen tanssin ammattilainen. Olen valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta pääaineenani jazztanssi ja sivuaineina nykytanssi sekä baletti. Läheisimmäksi lajikseni koen kuitenkin flamencon, jota olen tanssinut 7-vuotiaasta alkaen. Flamencossa minua kiehtoo sielukkuus, musiikin ja tanssin vuorovaikutus, rytmit ja ilmaisullisuus. Olen täydentänyt opintojani Espanjassa mm. Madridin María de Ávila -konservatoriossa flamencopedagogilinjalla puolen vuoden vaihto-opintojaksolla.

Olen opettanut flamencoa Tampereella ja Kuopiossa sekä toiminut tanssijana ja koreografina useissa teoksissa.

Työskentelen tanssin parissa rohkeasti yhdistäen elementtejä eri lajeista ja etsien uusia näkökulmia perinteitä kunnioittaen.

Opetusryhmiäni ovat danceflamenco lapset ja nuoret sekä aikuiset

 

 


 

 

MARJO TIKKANENMarjo Tikkanen:
flamencoMarjo Tikkanen: flamenco

Aloitin flamencon 8-vuotiaana Flamenco-opiston ensimmäisessä lapsiryhmässä Marian johdolla v 1996 ja sain flamencokipinän, joka roihuaa yhä edelleen.

Olen osallistunut lukuisille flamencokursseille niin Suomessa kuin Espanjassakin. Upeimpia opettajiani ovat olleet mm. Rafaela Carrasco, Belen Maya, Javier Baron ja Mercedes Ruiz.

Flamenco-opettajana olen toiminut jo vuodesta 2004 alkaen, Porin Flamenco-opistossa sekä Miloff tanssiopistossa Seinäjoella opiskeluaikanani.

Palaan opinto- ja äitiysloman jälkeen opettamaan lasten flamencoa syksyllä 2017

 

 

 


 

 

EVA-LOTTA RAUTELOEva-Lotta Rautelo: flamenco, baletti ja zumbaEva-Lotta Rautelo: flamenco, baletti ja zumba

Rakkaimpia harrastuksiani 5-vuotiaasta alkaen ovat olleet flamenco, baletti ja pianonsoitto.

Olen suorittanut sekä tanssissa että musiikissa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän.

Lisäksi olen suorittanut Tampereen yliopiston tanssipedagogiikan perustutkinnon sekä useita zumba- ja Les Mills-ohjaajakoulutuskursseja.

Opetan jumpparyhmiä kuntosalilla, harrastan myös jazztanssia ja vapaa-ajalla hoidan koiraa. 

Tuntini ovat vauhdikkaita, hikisiä ja iloisia, ja koreografioissani käytän runsaasti showtanssin elementtejä.

Kaudella 2017-18 opetan Flamenco 4-ryhmää sekä Lasten zumbaa.

 

 

 

 

 

 

 


 

HELENA URPULAHTI
Helena Urpulahti: SatuFlamenco, aikuisten kurssejaHelena Urpulahti: SatuFlamenco, aikuisten kursseja

Flamenco on ollut osa elämääni jo vuodesta 1995 alkaen.

Aloitin Marian tunneilla, ja olen täydentänyt opintojani lukuisten vierailijaopettajien kursseilla niin Suomessa kuin Espanjassakin.

Sydäntäni lähellä on lasten, erityisesti Satuflamencon opetus, jota olen tehnyt jo vuodesta 2003 alkaen.

Koulutukseltani olen taiteen maisteri ja olen työskennellyt mm. SuomiAreenan tapahtumapäällikkönä.

Tanssiopettajana olen iloinen ja lapset huomioon ottava.

Kaudella 2016-17 opetan Satuflamencon jatkoryhmää

Tervetuloa tutustumaan tunneilleni!

 

 

 

 

 

 

 


 

MINNA JANTUNEN
Minna Jantunen: Tanssimuskari, SatuflamencoMinna Jantunen: Tanssimuskari, Satuflamenco

Flamenco on minulle upea tapa ilmaista itseäni ja päästä irti arkipäivän huolista.

Olen suurperheen äiti, artesaani ja Steiner-koulun opettaja.

Flamenco on ollut intohimoni jo 80-luvulta alkaen. Olen opiskellut flamencoa Helsingissä ja Porissa Marian sekä lukuisten vierailuopettajien tunneilla sekä Jerezin flamencofestivaaleilla.

2005 yhdistin flamencon, laulun ja musiikin, ja näin syntyi itse kehittämäni Tanssimuskari. Se on riemukas yhdistelmä laulua, lorua ja tietenkin tanssia sekä korviahuumaavaa Olé-huutoa.

Tanssimuskari, Satuflamenco

 

 

 

 

 


 

IDA-MARIA MÄKIIda-Maria Mäki: SatuflamencoIda-Maria Mäki: Satuflamenco

Flamencon parhaat puolet ovat rytmikäs musiikki, koputukset, taputukset, käsien liikkeet…samoin kuin kivat kaverit ja mahtavat opettajat. Olen tanssinut niin kauan kuin muistan, satuflamenco-ikäisestä alkaen.

Flamenco-opistossa olen myös suorittanut Tanssitaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän, ja olen tanssinut Lasten ja junioreiden kilparyhmissä niiden perustamisesta alkaen.

Paras saavutukseni on Latino Show Sm-kisojen hopeamitali junioreiden pienryhmäsarjassa.

Tällä hetkellä olen tanssikoulumme koulutusryhmän sekä aikuisten kilparyhmän jäsen.

Aloitin flamencon opetuksen v 2013 opetusharjoittelijana sekä sijaisopettajana. 

Kaudella 2017-18 opetan Satuflamencon alkeisryhmää

 


 EMMA RAHKOLA

Aloitin flamencon vuonna 1996 Estudio Flamenco Marian Kausen lasten tunneilla Porissa. Muistan yhä osia esimmäisestä koreografiastamme, hameen, kengät ja sen innon!  Rakkauteni flamencoon sen eri muodoissa on jatkunut, ja flamencon rytmit kuuluvat arkipäivääni.

Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet Marian lisäksi Katja Lundén Helsingissä ja Nuria Garcia Lontoossa. Lisäksi olen osallistunut lukuisten vierailevien opettajien kursseille Suomessa, Espanjassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Flamencoa olen opettanut vuosina 2004-2006 Porissa sekä 2014-2017 Yhdysvaltain länsirannikolla Washingtonin osavaltiossa.
Opetustyössä nautin erityisesti tanssin ilon jakamisesta sekä tanssijoiden oman tanssipersoonan kehityksen seuraamisesta.

Kaudella 2017-18 opetusryhmäni on Flamenco 1

 


 

TAIJA TYRVÄINENTaija Tyrväinen, flamencoTaija Tyrväinen, flamenco

Synnyin muusikkoperheeseen, jossa flamencoa harrastettiin intohimoisesti. Näin flamencosta tuli osa elämääni jo lapsesta alkaen, ja siitä muodostui minulle tapa, jolla pystyn parhaiten ilmaisemaan itseäni.

Ammattimaisesti olen opiskellut flamencoa Sevillassa Centro de Arte y Flamenco -opistossa, pääaineena flamencolaulu ja sivuaineina tanssi, palmas ja cajon.

Olen esiintynyt Suomessa ja Espanjassa sekä laulajana että tanssijana. Taljanka-yhtyeessä toimin pianistina ja perkussionistina.

Flamencon tanssi- ja laulukursseja olen pitänyt mm. Helsingin tanssiopistossa ja Tampereen flamencoyhdistyksellä.

Tunneillani tärkeintä on rytmi, compas! Lisäksi haluan panostaa jokaisen omaan persoonalliseen tulkintaan sekä energian peliin laittamiseen. Unohda yleisö ja laita sydämesi lattialle!

Tiiviskurssit