Maria Kause

Olen Porin Baletti- ja Flamenco-opiston perustaja ja rehtori. Aloitin flamencon opiskelun 80-luvulla Helsingissä ja jatkoin opintoja Espanjassa useiden vuosien ajan. 
Olen ollut tanssijana ja koreografina lukuisissa produktioissa parikymmentä vuotta. Mieleenpainuvimpia esityksiäni ovat olleet espanjalaisten flamencotaiteilijoiden ryhmissä sekä upeissa näytelmäproduktioissa. 
Nykyään olen omistautunut erityisesti lastentanssin kehittämiseen ja opettamiseen. Koreografina toteutan itseäni niin tanssikoulun esityksissä kuin lukuisissa kilpailuissakin. 
Parhaimmat saavutukseni koreografina ovat olleet kaksinkertainen SM-kulta sekä kaksinkertainen SM-hopea junioreiden Latino Show -kisoista, voitto Kajaani Dance Uudet koreografiat lasten sarjassa sekä Arktiset Askeleet -lastentanssikatselmuksen päävoitto. 
Kaikkein antoisinta on kuitenkin päivittäinen työskentely tanssikoulun lasten ja nuorten parissa, heidän kehityksensä seuraaminen ja tanssin ilon löytyminen. 
Toimin Flamenco-opiston pääkoreografina, pedagogisen linjan vetäjänä ja kilparyhmien opettajana.

  Marja Rautakorpi
   
  Olen valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta pääaineenani jazztanssi ja sivuaineina nykytanssi sekä baletti. 
  Läheisimmäksi lajikseni koen kuitenkin flamencon, jota olen tanssinut 7-vuotiaasta alkaen. Flamencossa minua kiehtoo sielukkuus, musiikin ja tanssin vuorovaikutus, rytmit ja ilmaisullisuus. Olen täydentänyt opintojani Espanjassa mm. Madridin María de Ávila -konservatoriossa flamencopedagogilinjalla puolen vuoden vaihto-opintojaksolla.

  Olen opettanut flamencoa jo usean vuoden eri puolilla Suomea lapsille ja aikuisille alkeista edistyneisiin. Opetuksen rinnalla työskentelen myös tanssija-koreografina useissa eri projekteissa, ja olen mm. Camino Flamenco -ryhmän perustajajäsen. Toimin myös Helsingin flamencofestivaalin taiteellisessa tuotantoryhmässä vuonna 2019

  Työskentelen tanssin parissa rohkeasti yhdistäen elementtejä eri lajeista ja etsien uusia näkökulmia perinteitä kunnioittaen. Opettajana olen lempeän vaativa ja kiinnostunut ryhmälähtöisestä työskentelystä. Hyödynnän opetuksessa improvisaatiota ja ennalta määriteltyä materiaalia sopivassa suhteessa. Minulle tanssi on ensisijaisesti vuorovaikutusta ja ilmaisua, jota kehonhallinta ja tekninen osaaminen kirkastavat.

  Eveliina Lehtiniemi

  Olen valmistunut ammattitanssijaksi Outokummun ammattiopisto Riveriasta keväällä 2018.

  Ensimmäinen lajini oli joukkuevoimistelu, jota vuosien päästä seurasi suuri kirjo tanssin eri muotoja. Rakkaimmiksi näistä on valikoitunut nykytanssi, streetlajit sekä baletti.
  Kaiken ohella olen toiminut myös valmentajana, opettajana sekä koreografina useille eri ryhmille.

  Olen esiintynyt lukuisissa nykytanssiteoksissa, ja tällä hetkellä tanssin Sinikka Lehtisanta -kollektiivissa, jonka yksi perustajajäsenistä olen.

  Kaikenikäisten oppilaiden opettaminen on aivan mahtavaa, ja lasten kanssa viihdyn todella hyvin. Olen myös suorittanut Oulun ammattikorkeakoulun kehittämän alle kouluikäisten tanssin KiddieJam-perusohjaajakoulutuksen.

  Kevätkaudella 2019 opetan Satubalettia, Lasten balettia, Aikuisbalettia sekä Nykytanssia Linnunrata- ja Baletti 2 -ryhmille
  Tiina Santavuo

  Olen porilainen tanssitaiteilija, koreografi ja tanssinopettaja. Toimin nykyään myös teatterin ja muiden esittävien taiteiden parissa.
  Valmistuin tanssinopettajaksi v. 2012 Oulun ammattikorkeakoulusta, ja tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta v. 2017. Olen suorittanut myös Ylab-pilates ohjaajakoulutuksen sekä tanssi- ja liiketerapian perusopintoja.

  Olen opettanut tanssia vuodesta 2001 alkaen. Olen tehnyt koreografioita mm. teatteriin, tanssilliseen voimisteluun, taitoluisteluun ja musikaaleihin.
  Lähinnä sydäntäni on nykytanssiteatterin tekeminen. Olen esiintynyt nykytanssin tapahtumissa eri puolilla Suomea omilla koreografioillani sekä muiden teoksissa. Olen anssi T:llä -nykytanssifestivaalin taiteellinen johtaja sekä Sinikka Lehtisanta -kollektiivin perustajajäsen.

  Ajattelen, että tanssi kasvattaa ihmisyyttä ja kehollisuutta sekä auttaa ankkuroitumaan, löytämään yhteyksiä, omaan itseen ja vierellä oleviin. Tanssitunneilla etsitään erilaisia liikkumisen laatuja, toimimisen dynamiikkoja, olemisen tasoja, kokonaisvaltaista liikettä tässä ajassa, koska jokainen on tanssija ja oman elämänsä koreografi.

  Kevätkaudella 2019 opetan nykytanssia ryhmälle Nykytanssi 3
  Ilona Martikainen 

  Olen tanssinut suoraan sanottuna "aina"! 
  Baletti on ollut osa elämääni jo 3-vuotiaasta lähtien ja kulkee mukanani rakkaana ja yhtä ihanana. Baletin lisäksi nykytanssi, uusi tanssi sekä improvisaatio ovat pohja, jolle oma tanssini rakentuu. 
  17 vuoden klassisen baletin opiskelun sekä tanssilukion ja tanssilinjan jälkeen valmistuin tanssijaksi v. 2003. 
  Olen opettanut balettia lapsille ja aikuisille vuodesta 2001, samoin nykytanssia, luovaa tanssia ja improvisaatiota. 
  Olen tehnyt nykytanssiteoksia, kokoillan balettiteoksia, improvisaatioteoksia ja paljon muuta. Työskentelen poikkitaiteellisesti live-muusikoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa ja pidän seminaareja myös kristillisen tanssin kentällä. 
  Tanssinopettajana olen innostava, lämminhenkinen ja kannustava mutta myös vaativa. Tervetuloa mukanani tanssin upeaan maailmaan!
  Äitiyslomalla. 5.3. alkaen opetan Satubalettia ja Linnunradan balettia

  Janika Keskinen

  Tanssi on elämäni tärkein asia. Se on aina kulkenut mukanani ja vienyt minua paikkaan jos toiseen. Aloitin tanssin 4-vuotiaana Porin Flamenco-opiston flamencotunneilla, joilla kävin 12 vuotta. Yläasteella tulivat mukaan baletti, jazz ja nykytanssi. 
  Muutin Tampereelle lukioon, jossa suoritin tanssidiplomin. Kalenteri täyttyi broadway, street, twerk, commercial dance ja reggaeton -tunneista. Pääsin reggaeton-tanssiryhmään DemBow Crew 17-vuotiaana. 
  Lukion jälkeen v. 2017 pääsin showtanssia edustavaan kilparyhmään .contemp., jossa tanssin edelleen. Ryhmän mukana olen osallistunut kisoihin ympäri Suomea, ja parhaita saavutuksia ovat olleet mm. voitot Vaasa Dance Challenge-kisoissa sekä Estraditanssikilpailussa.

  Syksystä 2018 alkaen olen myös opettanut Tampereella balettia, reggaetonia ja commercial dancea. 

  Porissa opetan syyskaudella 2019 Reggaetonia aikuisille ja nuorille lauantaisin, tervetuloa!
  Emma Rahkola

  Aloitin flamencon vuonna 1996 Estudio Flamenco Marian Kausen lasten tunneilla Porissa.
  Muistan yhä osia esimmäisestä koreografiastamme, hameen, kengät ja sen innon!
  Rakkauteni flamencoon sen eri muodoissa on jatkunut, ja flamencon rytmit kuuluvat arkipäivääni. 
  Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet Marian lisäksi Katja Lundén Helsingissä ja Nuria Garcia Lontoossa. Lisäksi olen osallistunut lukuisten vierailevien opettajien kursseille Suomessa, Espanjassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. 
  Flamencoa olen opettanut vuosina 2004-2006 Porissa sekä 2014-2017 Yhdysvaltain länsirannikolla Washingtonin osavaltiossa. 
  Opetustyössä nautin erityisesti tanssin ilon jakamisesta sekä tanssijoiden oman tanssipersoonan kehityksen seuraamisesta. 
   Kaudella 2018-19 opetusryhmäni ovat Flamenco 2 ja Flamenco 4-5
  Minna Jantunen

  Flamenco on minulle upea tapa ilmaista itseäni ja päästä irti arkipäivän huolista. 
  Olen suurperheen äiti, artesaani ja Steiner-koulun opettaja.
   
  Flamenco on ollut intohimoni jo 80-luvulta alkaen. Olen opiskellut flamencoa Helsingissä ja Porissa Marian sekä lukuisten vierailuopettajien tunneilla.
  Matka Jerezin flamencofestivaaleille laajensi entisestään kuvaani flamencosta syvänä tunteiden tulkkina.

  Olen erikoistunut lasten opetukseen. 
  Vuonna 2005 yhdistin flamencon, laulun ja musiikin, ja näin syntyi itse kehittämäni Tanssimuskari. 
  Se on riemukas yhdistelmä laulua, lorua ja tietenkin tanssia sekä korviahuumaavaa Olé-huutoa.
  Kaudella 2018-19 opetan myös lasten ryhmää Flamenco 1
  Veera Rinnemäki 

  Olen tanssinut flamencoa 7-vuotiaasta alkaen. Myöhemmin mukaan tulivat myös mm. Latino show sekä nykytanssi. Pääsin mukaan tanssikoulun erikoiskoulutus- ja kilparyhmiin, ja niiden mukana on tullut paljon upeita kokemuksia, uusia ystäviä ja kilpailumenestystä. 
  Parhaimmat saavutukseni tanssikilpailuissa ovat kaksinkertainen kultamitali Latino Show SM-kisoista vuosilta 2016 ja 2017 
  Opetuskokemusta on tullut opetusharjoittelijana, tanssikoulun Akrobatiakerhon sekä Tanssin kesäleirin ohjaajamisesta. Tanssitaiteen perusopetuksen päättötodistuksen sain v. 2016 Tällä hetkellä tanssin flamenco koulumme Fuego-ryhmässä.
  Tanssi on upea harrastus, tervetuloa mukaan!

  Kaudella 2018-19 opetan Satuflamencon alkeisryhmää sekä Dance 1 -ryhmää

  Carita Koivula-Pukkila

  Aloitin tanssimisen aikuisena, ja haluan omalla esimerkilläni kannustaa kaikkia aikuisia rohkeasti aloittamaan tanssiharrastuksen missä iässä tahansa. Aloitin v. 2010 kilpatanssilla, jossa paras saavutukseni on Kymppitanssin SM-pronssia. 2015 kouluttaudun Bailatino-ohjaajaksi ja olen siitä alkaen opettanut bailatinoa lukuisille ryhmille. 
  Tanssin suhteen olen utelias ja haluan oppia koko ajan jotain uutta. Kauden 2018-2019 opiskelin Länsi-Suomen opiston tanssitaiteen linjalla kokopäiväisesti nykytanssia, balettia ja jazztanssia.

  Ohjaajana minulle on tärkeää tanssijoiden sytyttäminen, hyvä musiikki ja tanssin ilo. Olen energinen, selkeä ja hauska opettaja, kuuntelen oppilaita ja otan kaikki huomioon. Tanssituntini kasvattavat kuntoa, itseilmaisua ja itsetuntoa. Ryhmiini ovat tervetulleita kaikki ikä-, taitotasosta ja erilaisista pienemmistä fyysisistä rajoitteista riippumatta. Erityisen hienoa on innostaa uusia ihmisiä tanssin maailmaan ja seurata heidän kehitystään!

  Syyskaudella 2019 aloitan Bailatinon ja Latino shown opettajana.


  Ida-Maria Mäki

  Olen tanssinut niin kauan kuin muistan, satuflamenco-ikäisestä alkaen. Flamencossa minua kiehtovat musiikki, koputukset, taputukset, käsien liikkeet…samoin kuin kivat kaverit ja mahtavat opettajat. 

  Flamenco-opistossa olen myös suorittanut Tanssitaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän, ja olen tanssinut Lasten ja junioreiden kilparyhmissä niiden perustamisesta alkaen. 

  Paras saavutukseni on Latino Show Sm-kisojen hopeamitali junioreiden pienryhmäsarjassa. Tällä hetkellä olen tanssikoulumme  +16 kilparyhmä Fuegon jäsen. 

  Aloitin flamencon opetuksen v 2013 opetusharjoittelijana sekä sijaisopettajana. Opettaminen on minulle sydämen asia, ja tällä hetkellä opiskelenkin peruskoulun opettajaksi Rauman Okl:ssä

  Kaudella 2018-19 opetan Satuflamencon alkeisryhmää
  Yuniel Dieguez

  Olen monipuolinen tanssin ja musiikin ammattilainen ja minulla on yli 10 vuoden kokemus kuubalaistanssien opettamisesta. Olen opiskellut kuubalaistansseja kotimaani Kuuban Casa de la Culturassa sekä työskentelemällä tanssijana, tanssinopettajana, dj:nä ja klubi-isäntänä Kuuban pääkaupungissa Havannassa. 
  Olen voittanut lukuisia salsatanssikilpailuja ja olen myös opettanut monia kansainvälisiä tanssiryhmiä. Viimeksi työskentelin arvostetussa Kuuban Proyecto Rueda De Casinossa tanssijana ja tanssinopettajana. 
  Olen asunut Suomessa 5 vuotta ja perustanut Turkuun Tanssikoulu Kuubamon, jossa toimin pääopettajana. Puhun myös suomea sekoittaen siihen espanjaa ja englantia, joten varmasti ymmärrät mitä tarkoitan! 
  Opetustyylini on hauska ja energinen, tervetuloa mukaan, et varmasti kadu! 
  Haluan, että oppilaani lähtevät tunneiltani hikisinä, onnellisina ja hymy huulilla!
  Kaudella 2018-19
  Helena Urpulahti

  Flamenco on ollut osa elämääni jo vuodesta 1995 alkaen.
  Aloitin Marian tunneilla, ja olen täydentänyt opintojani lukuisten vierailijaopettajien kursseilla niin Suomessa kuin Espanjassakin. 
  Sydäntäni lähellä on lasten, erityisesti Satuflamencon opetus, jota olen tehnyt jo vuodesta 2003 alkaen. 
  Koulutukseltani olen taiteen maisteri ja olen työskennellyt mm. SuomiAreenan tapahtumapäällikkönä. 
  Tanssinopettajana olen iloinen ja lapset huomioon ottava.
  Äitiyslomalla
  Marjo Tikkanen

  Aloitin flamencon 8-vuotiaana Flamenco-opiston ensimmäisessä lapsiryhmässä Marian johdolla v 1996 ja sain flamencokipinän, joka roihuaa yhä edelleen. 
  Olen osallistunut lukuisille flamencokursseille niin Suomessa kuin Espanjassakin. 
  Upeimpia opettajiani ovat olleet mm. Rafaela Carrasco, Belen Maya, Javier Baron ja Mercedes Ruiz. 
  Flamenco-opettajana olen toiminut jo vuodesta 2004 alkaen, Porin Flamenco-opistossa sekä Miloff tanssiopistossa Seinäjoella opiskeluaikanani. 
  Äitiyslomalla
  Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
  Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
  Evästeiden tiedot
  Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
  OK, ymmärrän